Dirty thirty – så stylar du hemmet inför 30-årsfesten!

Börjar det bli dags för din ”dirty thirty”-fest? Panikslagen över hur du ska få ordning på hemmet i tid? Andas lugnt – här hittar du tre konceptuella tips som du kan satsa på för festen och kopiera rakt av.

Vi vet hur det är, i början finns ambitionerna där, gigantiska sådana – sky’s the limit! Så kryper verkligheten ikapp och plötsligt är det bara någon vecka kvar till festen och du har ingen aning om var du ska börja. Här nedan följer tre beprövade stylingtips för 30-årsfesten:

Filmtema från din favoritfilm

Att använda din favoritfilm som tema för 30-årsfesten är en riktig klassiker. För att underlätta hemmastylingen kan du med fördel försöka hitta t.ex. ett färg- eller strukturtema från filmen som enkelt går att sätta upp hemma. Det behöver inte heller bli dyrt eller krångligt, du kommer långt med hobbymaterial, färg, någon banderoll och generösa mängder tyger som kan draperas i spännande former för att rama in rummet. Att avgränsa festen till en mindre yta i hemmet kan också vara ett sätt att förenkla stylingen och göra den mer koncentrerad.

Tema – ditt födelseår

Ditt födelseår är så klart ett annat givet val. Styla hemma med tidstypiska attiraljer: skivomslag, kläder, accessoarer, posters och inredningsdetaljer. Satsa gärna på poster, fotografier eller tavlor om du kan då de snabbt ger stor effekt och kräver förhållandevis liten insats. Självklart kompletterar du med en riktig drinkklassiker från ditt födelseår och en kavalkad av gamla hits som går heta på spellistan.

Maskerad

De flesta av oss gillar maskerad. Ofta är det något specifikt tema för maskeraden, men om du känner dig lite trött på uttjatade film- och dramateman kan du istället bestämma dig för en färg eller känsla som tema för maskeraden. Oavsett om det är en färg eller känsla – utgå från en färg du gillar i stylingen hemma och gå ”all in” på den färgen. Tänk ton-i-ton: tallrikar, glas, ballonger, girlanger, gardiner, dukar.

När du har bestämt tema för din feststyling är det bara en sak som saknas, klackarna i taket.

Happy birthday!