Styla ditt hem inför husförsäljningen

När det är dags att lägga ut sitt hus till försäljning är det viktigt att presentera bostaden på ett så trevligt och säljande sätt som möjligt. Skillnaden mellan en bostad som bara har städats, och en bostad som har stylats enligt konstens alla regler kan vara enorm. Här delar vi med oss av 4 smarta tips på hur du stylar ditt hem inför en försäljning.

1. Färdigställ

De flest husägare har saker som ska fixas men som skjuts på framtiden. Ta tag i dem nu! Det kan till exempel vara lister som saknas eller små hål i väggarna som behöver sättas igen. Det här är små saker som går snabbt att åtgärda, men som gör stor skillnad för helhetskänslan i huset.

2. Rensa

När det är dags att förbereda inför fotograferingen ska du alltid börja med att rensa ordentligt. Se till att plocka bort dina personliga saker som till exempel fotografier på familjen och glöm inte bort att även rensa i garderober och skåp.

3. Köp nya växter

Släng eller plocka bort alla gamla vissna växter och ersätt dem med nya friska växter. Undvik växter med spetsiga blad eller taggar. Välj hellre höga, uppåtsträvande växter med mjukt rundade blad för att ge en bra energi i rummet.

4. Fokus på hallen

Första intrycket av ett hus är viktigt, så lägg lite extra krut på hallen. Plocka bort skor, jackor och annat som inte hör hemma på en visning. Lägg sedan till några snygga detaljer som en stor lykta på golvet eller en maffig bukett blommor i en vas.

Slutligen är det viktigt att dina potentiella köpare får en skön och positiv känsla när de kommer in i ditt hus på visningen. De ska känna att huset har tagits hand om, och kunna se sig själva flytta in i huset. När man bott i en bostad länge kan man lätt bli lite hemmablind, så be gärna vänner och bekanta om hjälp med att se huset med nya ögon.